sobota 15. března 2014

TAJNÁ PRAVIDLA JAK NAJÍT BÁJEČNÉHO MANŽELA


(autorky: Ellen Fein, Sherrie Schneider)

Stačí si bez ustání myslet: ,,Jak bych se k němu chovala, kdyby mě nezajímal?“ A podle toho upravte své chování. Nabízela byste se snad někomu, kdo se vám opravdu nelíbí? Povídala byste si s ním celé hodiny po telefonu? To se vsaďte, že ne!

Na rozdíl od jiných, půvabnějších dívek, které muže doslova pronásledovaly nebo byly dostupné pokaždé, když si na ně nějaký muž vzpomněl, se Melanie chovala jinak – někdy rezervovaně, jindy mile, ale vždy působila spokojeným a zaneprázdněným dojmem. Nikdy jim zbytečně nevolala, nezvala je na schůzky, nehltala je očima (totální prozrazení zájmu) a telefonní hovory vždy ukončila první. ,,Mám na práci milion věcí.“, byla její oblíbená závěrečná věta. A dopadlo to tak, že její přítel požádal o ruku dívku, o níž se domníval, že ji nikdy nedostane – ji!
Melanie prostě mají dobrý pocit samy ze sebe – mohou si muže vzít nebo je mohou nechat jít – a právě tato skutečnost nutí muže stát o ně. Říkejte si tomu zpětná psychologická vazba či jakkoli chcete, ale Melanie svého vyvoleného vždycky dostaly. 

Musíte se stát tím nejlepším, co ve vás je. Být stvořením jako žádné jiné je stavem mysli. Práce na sobě vám pomůže nejenom muže získat, ale také si ho udržet. Toužíte-li se vdát, snažte se změnit či odstranit špatné návyky jako například lenost a nepořádnost. Muži mají rádi ženy čistotné, pečlivé a pořádkumilovné. Takové se rovněž stávají lepšími matkami svým dětem – je to ten druh, který neztrácí své děti v obchodech.

Buďte ženská! Nechovejte se proto jako muž, dokonce i když jste ředitelka firmy. Nevyprávějte sarkastické vtipy. Nemluvte hlasitě, neplácejte se do kolenou, hystericky se nesmějte. Takové chování je v pořádku, pokud si vyjdete se svými přítelkyněmi. Jestliže jste však v přítomnosti muže, který se vám líbí, buďte tichá a záhadná, chovejte se jako dáma, dejte si nohu přes nohu a usmívejte se. Nemluvte příliš.

Kromě toho se snažte neznít cynicky nebo frustrovaně a nevyprávějte sáhodlouhé historky o lidech, kteří vám ublížili nebo vás zklamali. Nečiňte ze svého potenciálního manžela spasitele ani terapeuta. Známost s mužem nemá být terapií! Naopak se chovejte, jako byste se narodila pod šťastnou hvězdou. Neříkejte mu o sobě všechno. Často používejte slovíčka ,,děkuji“ a ,,prosím“. Muži nemají rádi ženy, které jsou vtipné negativním, útočným způsobem. Když se vás někdo zeptá, zda se dobře bavíte, jednoduše se usmějte a odpovězte: ,,Ano“.

Po malých doušcích upíjíte – nikdy nesrkáte – svůj drink a necháváte na něm, aby sám zjistil, co ho na vás zajímá, místo abyste mu všechno vyklopila jedním dechem. Vaše odpovědi jsou krátké, zábavné a flirtující, vaše gesta jemná a ženská. Když se do vás nezamiluje on, přijde někdo jiný. Jediné, na čem záleží, je, abyste schůzku ukončila první!!!

Nenabízejte mu svoje pero nebo navštívenku. Nic mu neusnadňujte. Dokonce je u sebe ani nenoste, protože byste mohla podlehnout pokušení ,,pomoci mu“. Všechnu práci musí udělat sám. Zatímco pobíhá kolem a prosí šatnářku o pero, vy tiše stojíte a v duchu jásáte: ,,Pravidla začala účinkovat!“

Když muže oslovíme jako první, zasahujeme do čehokoli, co se mělo, či nemělo stát samo o sobě. Možná zapříčiníme konverzaci nebo schůzku, ke kterým nikdy nemělo dojít, a tím samy sobě nevyhnutelně ublížíme. Dotyčný se nakonec začne věnovat dívce, která ho zajímala doopravdy, a nás opustí. Nesnažte se přijít na to, proč vás ten či onen nepožádal o tanec – vždycky k tomu má svůj důvod.

Přiznejme si skutečnost, že když žena pozná muže, který se jí opravdu líbí, jako by se jí v hlavě rozsvítila žárovka a dotyčná, aniž by si to uvědomovala, se na něj okamžitě snaží zapůsobit, začne se usmívat a tráví s ním víc času, než je nezbytně nutné.

Není nutné pokoušet se o kontakt očima. Co takhle spíš dát mužům najevo, že jste přístupná jejich eventuálnímu zájmu? Navrhujeme vám jednoduše se usmívat kolem sebe (na místnost nebo vesmír, chcete-li) a působit uvolněně a přístupně. Právě tím přilákáte pozornost mužů, nikoli tím, že je budete hltat očima. Nerozhlížejte se dychtivě kolem sebe v naději, že spatříte ,,toho pravého“. Tím si jen zajistíte, že se začne dívat jiným směrem. Na lačnosti není nic přitažlivého. Na první schůzce se vyvarujte toho, že mu budete hledět romanticky do očí. Uvolněte se. Dovolte mu strávit večer tím, že on se bude pokoušet upoutat vaši pozornost. Musíte být taková, aby mu s vámi bylo příjemně. Prví schůzky jsou naprosto nevhodné k tomu, abyste se svěřovala se svými pracovními problémy. Pokud však mluví vážně on, v žádném případě se nesnažte zlehčovat, co vám říká.

Podle pravidel jsou to muži, kteří kvůli vám mění svůj rozvrh, pronásledují vás, jezdí za vámi taxíky a vlaky, aby se s vámi mohli setkat. Přátelé a kolegové se setkávají na půli cesty. Muži (skuteční muži) vyzvedávají ženy na schůzky u nich doma nebo v jejich kancelářích. Ať to místo vždy vyhovuje vám.
Jane, laskavá a milá dívka, souhlasila s tím, že je jen spravedlivé zaplatit svůj díl. Koneckonců, vydělávala slušné peníze jako právnička a měla pocit, že vůči Stevovi by to nebylo fér, kdyby všechny náklady na schůzku měl platit sám. To sice bylo od Jane velmi milé, ale ujišťujeme vás, že kdyby trvala na tom, aby se setkali v místě blíž jejímu bydlišti, možná jenom na skleničku (zvlášť když se necítila oprávněná utrácet jeho peníze), Steve by se k ní chval jako k princezně, ne jako ke kolegyni. Protože mu však Jane všechno tak usnadňovala, nepovažoval si jí, brzy ztratil zájem a nakonec jí přestal volat.
Pro muže je přímo rytířským činem, když svou krásku mohou sami vyzvednout a zaplatit za ni. Vy byste se měla cítit poctěná a být šťastná, ne z toho trpět pocitem viny. Pokud se však v koutku mysli cítíte provinile, že za všechno musí platit on, navrhněte, že alespoň dáte číšníkovi spropitné, nebo zaplaťte něco malého během cesty. Později se mu můžete revanšovat svým vlastním způsobem: uvaříte mu u sebe večeři nebo mu koupíte malý dárek.

Nekritizujte místo, jídlo ani obsluhu, i když vám připadá hrozné. Buďte pozitivní. Na všem se snažte najít něco hezkého. Nikdy tyto situace nevyužívejte k tomu, abyste ho ponížila nebo mu přivodila špatný pocit. Skutečnost, že mu budete dobrou kamarádkou a oporou za každé situace, může způsobit rozdíl mezi tím, zda budete jen dalším děvčetem, s nímž si vyšel, nebo jeho budoucí manželkou.

Také se může stát, že když mu zavoláte a on hovor ukončí jako první nebo příliš brzy, vyložíte si jeho zaneprázdněnost jako nezájem. Dokonce vás možná napadne, že tam má jinou ženu! Pochopitelně z toho budete po zbytek dne nebo večera nervózní, dokud se vám opět neozve. Pochybnosti vás nakonec mohou přimět zavolat mu znovu, abyste se ho zeptala: ,,Je všechno v pořádku?“, nebo dokonce ,,Máš mě ještě rád? Chybím ti?“, takže nakonec porušujete další a další pravidla! Zavolejte mu jenom tehdy, jde-li o změnu týkající se nadcházející schůzky nebo nějaké události, ne abyste si s ním popovídala. Nevolejte mu hned. Když to uděláte, snažte se, aby váš rozhovor byl co nejkratší a abyste zněla mile. Nenechávejte mu na záznamníku vzkaz, kdy máte večer volno, ani nepřidávejte žádné další informace, kdy a kde vás zastihne. To by mu příliš usnadnilo situaci a vy byste působila agresivně. Ať si na to, jak a kdy vás zastihnout, přijde sám! Když vám muž zatelefonuje, nezůstávejte na drátě déle než deset minut. Kupte si budík, je-li to nutné. On přece nechce chodit se svou mladší potřeštěnou sestrou, svou výřečnou maminkou nebo pomlouvačnou sousedkou. Chce se bavit s dívkou, která je přátelská, vtipná a příjemná.

Tím nejhorším dojmem, kterým na něho můžete zapůsobit, je skutečnost, že nemáte co dělat a nevyhledávají vás jiní muži. Nedovolte mu považovat vás za gaučového povaleče, i když jím možná jste. Muži si rádi myslí, že se ucházejí o královny plesu.

Pokud tuto radu považujete za staromódní, připomínejte si, že jste velmi všestranný člověk – vyrovnaný, aktivní a spokojený – máte své zaměstnání, přátele a koníčky, a jste dokonale schopná žít jak s ním, tak bez něho. Nejste prázdnou nádobou čekající, až přijde a naplní vás, stane se vám oporou nebo vám vdechne život. Jste plná energie a chuti do života, kterého si užíváte plnými doušky. Muži mají rádi ženy, které se dokáží postarat samy o sebe, ne chudinky, co čekají na to, až je někdo zachrání. Tou největší chybou, které se žena může dopustit, pozná-li muže, za něhož by se ráda provdala, je skutečnost, že jej učiní středem svého života. Možná zanedbává své povinnosti tím, že sedí za pracovním stolem a s ní s otevřenýma očima o okouzlujícím princi, místo aby si vyhrnula rukávy a pustila se do práce. Jediné, nač je schopná myslet a o čem dokáže mluvit, je on. Své přítelkyně nudí k smrti tím, že před nimi donekonečna omílá sebemenší detaily každičké schůzky.
Znovu a znovu se dozvídáme o ženách, jejichž svět se v okamžiku, kdy poznaly svého ,,pana Pravého“, neuvěřitelně scvrkl. Právě ve chvíli, kdy muže svých snů potkáte, je načase začít hrát tenis, zapsat se do večerní školy nebo se svými přáteli odjet stanovat.

Pamatujte si, že na počátku vztahu je muž vaším sokem (pokud se vám dotyčný opravdu líbí). Má moc ublížit vám tím, že se vám už neozve, že se k vám zachová špatně nebo vůči vám bude lhostejný. Mějte rovněž na paměti, že pravidla slouží k tomu, aby vám nemohl nikdo ublížit nebo zasadit ránu pod pás.

Pozvání na sobotní schůzku nepřijímejte později než ve středu
Když vás požádá o schůzku, tiše počítejte do pěti, než řeknete ano. Znervózní jej to a to je dobré!
Dovolíte-li, aby vám muži kvůli sobotě volali až ve čtvrtek nebo v pátek, stanete se nervózní troskou. Začnete přímo fanaticky kontrolovat záznamník. A nesnažte se mu přihrávat větami typu: ,,Ale má volno v pondělí.“ Muž se vás sám musí zeptat, aniž byste mu napovídala! Mějte na paměti, že pravidla vám zajišťují chování mužů k vám na dlouhé časové údobí! Způsob, jakým se muž chová – či spíš způsob, jakým mu dovolujete, aby se k vám choval – během doby, kdy spolu chodíte, je obvykle způsobem, jakým se k vám bude chovat v manželství.
Spontánnost neznamená: ,,Ahoj. Nešla bys odpoledne do kina?“ Tento telefonát možná vzešel z nudy nebo ze skutečnosti, že dívka, se kterou chtěl jít původně, nemá čas. Nezavolal vám předem, nesnil o vás celý týden a není vzrušený představou, jak vám během promítání položí ruku kolem ramen. Neuvažoval o vaší schůzce jako o něčem vzácném, co je třeba naplánovat dopředu, podobně jako rezervaci v exkluzivní restauraci. Pokud své karty vyložíte správně, sám pochopí, že jediným způsobem, jak si zajistit, aby vás mohl vídat, kdykoli se mu zachce, třeba i na poslední chvíli, je oženit se s vámi!
Nekárejte ho však za to, že vám nezavolal dřív a neříkejte: ,,Kdyby ses ozval dřív…“ Stačí odpovědět jen: ,,Šla bych ráda, opravdu, ale nejde to.“  (Sám pochopí, že měl zavolat dřív.)

,,Věděla, že pokud se mu líbila, zavolá jí; a pokud ne, jeho škoda!“

Abyste se před schůzkou zbavila napětí, zajděte si do tělocvičny, udělejte si manikúru nebo si dejte horkou pěnivou lázeň. Pokud během dne dokážete být stále něčím zaneprázdněná, nebudete ve chvíli, kdy vás přijde vyzvednout, tak nedočkavá a dychtivá. Na schůzku byste vůbec myslet neměla.
Na první schůzce jej rozhodně nezvěte k sobě ani nechoďte k němu. Na prvních třech schůzkách mu nepovídejte o tom, co děláte od rána do večera, jako byste se navzájem znali léta, v naději, že vás to sblíží. Celkově byste se na prvních třech schůzkách měla chovat podle zásady ,,přijít a odejít“. Ženy jim o sobě často povědí víc, než je ve skutečnosti zajímá, v naději, že je jejich zpověď sblíží – potom se však cítí obnažené, zneužité a podvedené.
Vždycky byste se měla scházet s jinými, takže se nikdy nestane, že budete závislá na jediném muži!
Neříkejte mu, že je první muž, který se k vám chová s úctou. Pomyslí si, že jste buď zakomplexovaná chudinka nebo lehká holka.
Nezahrnujte ho výčtem svých pracovních úspěchů. Nechte zazářit jeho.
Neobtěžujte ho podrobným seznamem svých neuróz!
Nežádáme po vás, abyste si všechny tyto věci na věky nechala pro sebe. Stačí, když to vydržíte prvních pár měsíců, dokud vám neřekne, že vás miluje. Postupně se před ním budete stále víc stávat sama sebou. Jsou to právě počáteční dojmy z několika prvních schůzek, které si muži pamatují po celý život.

Přestaňte se s ním stýkat, jestliže vám nekupuje romantické dárky k narozeninám nebo k svátku zamilovaných
Znamená to pouze, že pokud má dotyčný v úmyslu oženit se s vámi, obvykle vás obdarovává šperkem, ne sportovními nebo praktickými dárky jako opékač topinek či kávovar. Nezáleží na tom, o jak drahý předmět se jedná, ale o typ dárku. Takové dary vycházejí z hlavy, nikoli ze srdce a vůbec nejsou projevem lásky. Pravidla tudíž stanoví, že pokud k narozeninám nebo při nějaké jiné významné příležitosti nedostanete šperk či jiný romantický dárek, můžete vztah s klidným svědomím ukončit, protože dotyčný vás nemiluje a je nanejvýš pravděpodobné, že toho nejdůležitějšího daru – zásnubního prstenu – se od něj nedočkáte. Když jsou muži zamilovaní, dávají ženám věci, které jejich lásku vyjadřují, i kdyby měli hluboko do kapsy – květiny, šperky, básně nebo víkendové výlety na venkov. Ještě jednu věc ohledně blahopřání: Podívejte se, zda se podepsal ,,s láskou“. Další věc – zatímco o narozeninách, jmeninách, svátku zamilovaných a výročích je dárek nutností, muž, který vás miluje, vás bude vším možným obdarovávat neustále. Jste ustavičně v jeho mysli, takže vám možná koupí plyšové zvířátko, které náhodou uvidí na pouličním tržišti, nebo něco docela bláznivého, co se pro vás podle něj hodí. V podstatě si na vás všímá úplně všeho s výjimkou toho špatného. Když vás muž nemiluje, nevšímá si na vás ničeho nebo jen toho špatného. Máte z toho pocit, jako byste si jeho lásku musela zasloužit. To není láska podle pravidel, ale láska podmínečná, o kterou nestojíte.
Znovu podotýkáme, že toto pravidlo vás nenabádá, abyste se stala vypočítavou koketou nebo princeznou, kterou je třeba ustavičně rozmazlovat. Nikoli. Budete-li se tímto pravidlem řídit, dokážete určit, zda je do vás muž skutečně zamilovaný, a pokud ne, budete se moci přesunout k jinému. Provdáte-li se za muže, který vám k narozeninám dá místo náramku kufřík, budete možná odsouzena k životu s praktickými, bezduchými gesty a dárky, jako například mikrovlnná trouba, a možná utratíte celý majetek u terapeuta, s nímž se budete snažit přijít na to, proč váš vztah postrádá romantiku.

Nescházejte se s ním častěji než jednou či dvakrát týdně
Většina mužů se zamilovává rychleji než ženy. Také dříve milovat přestávají. Zpočátku vás možná budou chtít vídat dvakrát či třikrát týdně nebo dokonce denně. Pokud to dovolíte a scházíte se s nimi co chvíli, nakonec se stávají nepokojnými, podrážděnými a přestávají vám volat. Připadají vám zadumaní a říkají věci typu: ,,Nevím, co se to se mnou děje. Mám teď takovou spoustu práce.“ Ve snaze zabránit tomu, aby od vás muž dostal příliš mnoho příliš brzy, se s ním první měsíc či dva nescházejte častěji než jednou, nanejvýš dvakrát týdně. Během druhého měsíce se s ním můžete scházet už dvakrát či třikrát týdně a ve třetím již třikrát nebo čtyřikrát. Ovšem nikdy ne častěji než pětkrát, dokud nebudete zasnoubeni. Muže, který vás miluje a rád by se s vámi oženil, tento režim jedné schůzky týdně, zajisté neodradí. Zjistily jsme, že muži, kteří s vámi chodí jen z nudy nebo kvůli sexu, jsou z toho většinou rozladění nebo netrpěliví. Díky pravidlům budete obtížněji dostupná, takže muž, který o vás ve skutečnosti nestojí, nebude mařit svůj ani váš čas.

Pozn.: Hovoří-li muž už na první schůzce o tom, že vás v létě vezme tam a tam a budete dělat to a to, může se vychytrale snažit vzbudit dojem, že to s vámi myslí vážně, bere vás jako součást svého života, ale ve skutečnosti se tak jen snaží vyvolat důvěru a dostat vás do postele.

Nesnažte se sekýrovat jej jako na vojně a chtít po něm, aby dělal to či ono. Musíte věřit, že pokud se uvolníte a dovolíte mu prozkoumávat vaše tělo jako neposkvrněné území, užijete si a bude se vám to líbit. Pamatujte si, že touží po někom, s kým si bude připadat dobrý nebo lepší, nikoli neschopný a k ničemu. Jestliže se vás sám zeptá, co má nosit nebo jak hrát tenis, pak teprve mu můžete poradit.

Když váš přítel projeví přání začít cvičit v novém fitness clubu, kam chodí protahovat těla spousta dlouhonohých vnadných dívek, neříkejte mu, aby raději chodil běhat do parku nebo posiloval doma. Poznamenejte jen: ,,To je skvělé!“ a víc se o tom nebavte. Nedávejte mu najevo, že žárlíte nebo jste nejistá. Pokud vás miluje, nezáleží na tom, jak půvabná děvčata v tělocvičně jsou.
Př.: Marcy, vedená svým temperamentem k tomu, aby byla vždy upřímná a otevřeně projevovala, co cítí, se Joeovi svěřila se svým pocitem, že ji zanedbává. Okamžitě začal trávit víkendy s ní a Marcy byla bez sebe radostí. Po měsíci víkendů trávených spolu však Joe přestal volat. Už nikdy se jí neozval. Jestliže Joe víkendy s Marcy trávit nechtěl, skutečnost, že jej o to požádala, na jeho postoji nic nezměnila.

Známost s mužem je jako pomalý tanec. Muž vás musí vést, jinak byste zakopla a upadla. To on by měl jako první říct: ,,Miluji tě.“ ,,Chybíš mi.“ ,,Pověděl jsem o tobě svým rodičům.“ On by vás měl svým rodičům/přátelům představit dřív, než vy seznámíte jeho se svými. Hlavně, ať před ním kamarádky neříkají věty typu: ,,Ach jak ráda vás poznávám. Sheila mi toho o vás tolik vyprávěla.“ Měl by být otevřenou knihou, zatímco vy byste naopak měla být záhadnou.

Nebojte se – pouhá skutečnost, že se budete řídit pravidly, k vám automaticky přitáhne milujícího, pozorného manžela, který se vám bude věnovat natolik, že o nějakých pocitech osamělosti nebudete mít čas přemýšlet!

Jestli přímo hoříte touhou prozradit mu nějaké své tajemství, nezapomeňte, že krédo pravidel zní: ,,Spěch je špatný rádce.“ Vždy je lepší počkat, než se mu svěříte s něčím, kvůli čemu se možná stydíte nebo jste z toho nervózní. Vyčkejte přinejmenším pár měsíců. Anebo ještě lépe, vydržte to, dokud neřekne: ,,Miluji tě.“ Pokud vás nemiluje, beztak mu do toho nic není! Nedramatizujte svou minulost, nezacházejte do přílišných detailů a nebuďte příliš únavná. Nejste na schůzce proto, aby se vám dostalo soucitu, ale abyste si užila večer v jeho přítomnosti, a aby i jemu bylo s vámi hezky. Muž by měl mít vždy pocit, že je zamilovaný do dívky svých snů, ne do někoho problematického.  Záleží na tom, KDY a JAK mu svá nejtemnější tajemství sdělíte, nikoli na tajemstvích samotných.

Př. Přiznání bývalé alkoholičky:
Pokud vás miluje, neřekne ani neudělá nic, čím by vám navodil špatný pocit. Nebude se s vámi hádat ani vás nutit, abyste ,,si dala jen jednu skleničku“. Možná dokonce sám začne pít méně, abyste se v jeho společnosti cítila lépe. A není vyloučeno, že vás pochválí a řekne, že je na vaši střízlivost a sebekázeň hrdý.

Muži milují tajemství! Před padesáti lety bylo mnohem snazší být pro muže záhadná. Ženy žily doma a telefon zvedaly jejich matinky, které nápadníkům nikdy neprozradily, kdo ještě jejich dcerám volá. Zatímco je otevřenost dobrá pro manželství, v období známosti je důležité udržet si určitou dávku tajuplnosti. Vždy si pamatujte, že přijde čas, kdy mu o sobě budete moci říct cokoli!

,,Nastěhujte se k němu jen v případě, že jste se dohodli na datu svatby.“ Jinými slovy, jediným důvodem, proč s někým žít, je skutečnost, že v brzké době plánujete sňatek a nechcete platit dvojí nájemné. V protikladu s všeobecným míněním nemá být soužití zkušebním obdobím, během kterého se přesvědčíte, jaké k vám dotyčný chová city. Buď vás rád má nebo nemá a skutečnost, že mu budete uklízet a připravovat snídaně, na jeho citech nic nezmění.

Pověděly nám, že jejich nápadníci je požádali o ruku poté, co jako by začaly couvat, nikoli naléhat, aby se jejich vztah stal závaznějším. Pamatujte si, že muži vás obvykle nežádají o ruku, když se k sobě tulíte na pohovce a sledujete půjčenou videokazetu, ale často tak činí, mají-li pocit, že vás ztrácejí. Muži často touží mít něčeho víc právě tehdy, když to není možné. Existuje vůbec nějaký důvod, proč byste měla žít s mužem, pokud jste se ještě nedohodli na datu svatby? Ano, a sice skutečnost, že to chce on, zatímco vy ne! Je do vás blázen, ale vy si svými city k němu nejste jistá. V tomto případě na sebe riziko bere on, nikoli vy. Přesto buďte opatrná. Budete-li žít s ním, nebudete se scházet s jinými muži a možná se neseznámíte s člověkem, do kterého byste se mohla šíleně zamilovat, takže tento nápad za příliš geniální nepovažujte.

Známost s ženatým mužem (či jinak nedostupným) mužem je nejenom neoddiskutovatelná ztráta času, ale také je to nečestné a hloupé. Všechny tyto ženy trpí nízkou sebeúctou. Jak jinak by se mohly spokojit s tak málem?

V počáteční fázi známosti jej zajímáte čistě vy, nikoli vaše rodina (děti) nebo vaše problémy. Návrh setkat se s vašimi dětmi ponechte na muži. Ať je na ně zvědavý. Ať si sám zaslouží privilegium setkání s vašimi milovanými.

Zkoušejte pravidla na všech mužích a bez ustání. Nezdravte první dokonce ani vašeho domovníka nebo prodavače v bufetu. Ať oni pozdraví jako první vás a vy se na ně za to usmějte. Prostě se naučte spíš reagovat, než byste sama zahájila slovní kontakt.

Vzdělané dívky mají ve skutečnosti s dodržováním pravidel vůbec největší problémy. Mají totiž tendenci si myslet, že jakákoli pravidla jsou pod jejich úroveň a říkat si: ,,Věřím, že musím být k mužům naprosto upřímná ohledně svých potřeb, názorů i své přirozené povahy.“ Jestliže si myslíte, že jste na pravidla příliš chytrá, zeptejte se sama sebe: ,,Jsem vdaná?“ Pokud ne, z jakého důvodu? Mohlo by to být tím, že se to, co děláte, míjí účinkem? Víte, když totiž někoho milujete víc, než dotyčná osoba miluje vás, nacházíte se v pozici, kdy vám bude pravděpodobně ublíženo. Před zbytečnou bolestí vás ochrání právě způsob myšlení a jednání podle pravidel. Řídíme-li se pravidly, předem se vzdáváme marného boje. Akceptujeme skutečnost, že někteří lidé o nás prostě nestojí a že je třeba zaměřit se na jiné. Nikoho nemůžeme přinutit, aby nás měl rád.

Sebezdokonalování je skvělá věc – všichni se stále máme co učit a zlepšovat. Sebezdokonalování vám však nedá muže, po jakém toužíte. Vy si možná po letech práce na své osobě připadáte ,,celistvá“ a ,,připravená“ a v duchu přemýšlíte, proč se vám ještě nepodařilo najít svého ,,pana Pravého“. Důvodem je to, že jste se neřídila pravidly! Jinak se může stát, že vám muž řekne: ,,Mám tě sice rád, ale zamilovaný do tebe nejsem. Je to opravdu zvláštní, protože zpočátku na tobě bylo něco, co mě velice přitahovalo, ale pak se to změnilo.“

Studujte! Od toho jste koneckonců na škole! Chytré ženy jsou sexy! Snažte se vytyčit si studijní cíl. Během studia byste měla získat nikoli jen titul PANÍ, i když je docela dobře možné, že svého budoucího manžela na škole poznáte. Především si však namáhejte mozek, jak v jeho zájmu, tak ve vašem.
Dalším důvodem, proč se řídit pravidly, je skutečnost, že chceme, aby se k nám lidé – muži, ženy, nadřízení, rodiče – chovali hezky. Pokud vás někdo o schůzku nepožádá, znamená to, že o setkání s vámi nestojí. Jděte si po svém a věřte tomu, že poznáte lidi, kteří vás budou mít upřímně rádi a budou s vámi chtít trávit čas. Možná se chvíli budete cítit osaměle, ale lepší dočasná osamělost než odmítnutí. Pravidla lze používat v mnoha životních situacích. Pokud například máte velmi ráda svou sestru, ale ona se k vám nechová zrovna mile nebo vstřícně, nevolejte jí každý den. Přestaňte se snažit ,,urovnat věci“ nebo se donekonečna vracet k pocitům z dětství. Žijte naplno tak, aby váš vztah k ní nebyl jedinou a hlavní věcí, na kterou myslíte. Buďte neustále něčím zaneprázdněná, a když vám konečně zavolá, buďte k ní milá. Nikdo nehovoří rád s člověkem, který se hněvá nebo je v depresi.

I když jste zasnoubená nebo vdaná, potřebujete pravidla
Muž, který se chová lhostejně nebo ignoruje ženu, jež ho pronásleduje, by si takové chování ani nedovedl představit vůči ženě, která se řídí pravidly. Nepropadejte však zoufalství. Začněte se pravidly řídit teď, podle svého nejlepšího svědomí, a doufejte, že si všimne změn ve vašem chování a začne po vás víc toužit. Zkuste si vzít k srdci našich pět rad:
1)      Nevolejte mu často do zaměstnání, když už to uděláte, snažte se, aby váš rozhovor byl stručný a věcný, nevolejte mu proto, abyste mu řekla: ,,Chybíš mi. Chtěla bych se s tetou dnes večer milovat.“ To on by vám měl volat a šeptat vám do sluchátka něžnosti.
2)      Nepodceňujte sex. Pokud sex vždycky vyprovokujete vy, zbavujete ho tím mužnosti. Flirtujte s ním, když se vás snaží políbit nebo kousnout do krku. Změníte jej tím v tygra.
3)      Začněte se oblékat lépe, víc sexy. Pečujte o sebe jako byste spolu právě začali chodit.
4)      Jednejte nezávisle. Plánujte si spoustu věcí se svými přáteli, dětmi, sousedy. To způsobí, že bude zoufale toužit pokaždé chviličce Vašeho času. Bude pro něj utrpením, když budete telefonovat, zatímco on je doma, protože vás bude chtít mít jen pro sebe. Muži milují nezávislé ženy, PROTOŽE TY JE NECHÁVAJÍ NA POKOJI!!!
5)      Věnujte se svým koníčkům. Většina mužů je spokojená, když se v neděli odpoledne mohou natáhnout na gauč, dát si pivo a dívat se na televizi. Někteří si domů z kanceláře přinesou práci a stráví celé odpoledne u počítače. Ženy se zákonitě cítí nespokojené, protože se jim jejich snoubenci nebo manželé nevěnují. Přímo vám rozkazujeme nenutit ho, aby se vzdal svých koníčků nebo práce jen proto, ŽE VY SE NUDÍTE! Víc pozornosti od něj získáte tím, že budete ještě zaneprázdněnější než on. (Bohužel, dodržování pravidel někdy znamená, že se budete muset vrátit na samý začátek, jako byste ještě byla sama. Buďte vděčná, že sama nejste!)
Navrhujeme vám, abyste se vynasnažila najít podobně smýšlející ženy, které věří v účinnost pravidel, chtějí se vdát a jsou jedna druhé oporou, stejně jako v jakékoli jiné podpůrné skupině. Až vás přepadne touha zavolat mu, zavolejte jim!

Je to zvláštní, ale ženy si často myslí, že muže přitahují dívky, které se oblékají jako oni – sportovně, ba dokonce nedbale. Přesto vždycky vyhrávají dívky v padnoucích džínách a módních blůzách.

Pamatujte si, že dívky dodržující pravidla nelpí na mužích, kteří je odmítli. Řeknou jen: ,,Jeho škoda!“ nebo ,,Další!“ a jdou dál. Neupláčou se k smrti a nepřejí si, kéž by se chovaly jinak nebo řekly to a ne tamto. Žena zamilovaná do muže, který ji nemiluje, může být nebezpečná jak pro sebe, tak pro něho. Její jedinou nadějí je řídit se pravidly.

Neříkejte mu, že se bojíte žít sama. Ženy, které mužům dávají najevo, jak hodně někoho potřebují, si jen koledují o špatné zacházení. Dotyčný pak bude vědět, že se smíříte s čímkoli, jen abyste nebyla sama. Neříkejte mu, že jste si myslela, že se už nikdy v životě znovu nezamilujete.
Neprobírejte pravidla se svým terapeutem
Někteří terapeuti budou pravidla považovat za nečestná a manipulativní. Budou vás podporovat v tom, abyste ve svých vztazích k mužům byla otevřená a zranitelná, abyste jim o všem hned řekla a nenechávala pocity lásky a bolesti uzavřené ve svém nitru. Je to podstata jakéhokoli terapeutického procesu, která skvěle pomáhá při řešení problémů s rodinou a přáteli, ovšem je neúčinná pro počáteční stadium známosti. Vy bohužel musíte být v počátku romantického vztahu záhadná, nikoli otevřená kniha.

Nesnažte se jeho nejlepší kamarádku přesvědčit, aby si promluvila s jeho nejlepším přítelem a snažila se od něj zjistit, jaké city k vám dotyčný chová nebo zda vůbec ví, kdo jste a/nebo se přátelit s jeho studijní skupinou nebo děvčetem, které bydlí na stejném podlaží v koleji nebo se chovat úslužně ke komukoli, koho zná. Neztrácejte čas. Nikdo, dokonce ani jeho nejlepší přítel, ho nemůže donutit, abyste se mu líbila!. Nesnažte se stát fanynkou nebo sportovní fanatičkou jeho fotbalového týmu. Ani nezačínejte kouřit nebo pít, protože on dělá totéž. Co se zvyklostí týče, zůstaňte sama sebou. Když muže pronásledujete, v jeho hlavě se rozsvítí varovný signál. Výzva pominula a jeho city začínají ochabovat. Udělala jste za něj to, co měl udělat on, a tím jste jej učinila zbytečným. Pravidla jsou určena pro jeho dobro. Ano, on vám může volat pětkrát denně, ale vy jemu ne, protože by si pomyslel, že jste se zbláznila! Nevolejte mu, nemluvte o tom s jeho přáteli, nesnažte se s ním kamarádit. Skončilo to. Další! K tomuto vztahu nemělo nikdy dojít. Někde na vás čeká jiný muž. Nejlepší věcí (a nejlepší pomstou), kterou můžete mezitím udělat, je naplánovat si pár nových schůzek.

Pamatujte si, že žijete-li v manželství podle pravidel, váš muž vás nepodvádí.
Čím měně budete všetečná, tím více vám toho bude sám chtít povědět.
Když spolu jdete po ulici, pusťte jeho ruku jako první, nenápadně a lehounce jako pírko.
Pamatujte si, že ten, kdo nejvíc mluví, většinou také nejvíc ztrácí.
V Noemově arše také byli všichni v páru! /Pozn.: A kdo nebyl, utopil se!/
Buďte laskavá, ohleduplná a trpělivá. Snažte se přehlížet jeho chyby a posilovat jeho sebedůvěru – chvalte ho.

Přehled pravidel
Buďte ,,ženou jako žádná jiná“.
Neoslovujte muže první.
Nedívejte se na muže a příliš nemluvte a neplaťte za sebe.
Netelefonujte mu a zřídka odpovídejte na jeho vzkazy.
Telefonní hovor vždy ukončete první.
Pozvání na sobotní schůzku nepřijímejte později než ve středu.
Před schůzkou se něčím zaměstnejte.
Schůzku vždy ukončete první.
Přestaňte se s ním stýkat, jestliže vám nekupuje romantické dárky k narozeninám nebo k svátku zamilovaných.
Neříkejte mu, co máte v úmyslu zítra dělat, ani ho do svých plánů nezapojujte.
Nescházejte se s ním častěji než jednou či dvakrát týdně.
Na první schůzce nedovolte víc než líbání.
Nespěchejte na sex.
Neříkejte mu, co má dělat.
Nechte se jím vést.
Nečekejte, že se muž změní, ani to po něm nežádejte.
Neodhalujte mu své nitro příliš brzy.
Buďte pravdomluvná, ale zůstaňte tajuplná.
Zdůrazňujte své přednosti.
Nežijte s mužem (ani si u něho nenechávejte věci).
Nescházejte se s ženatým mužem.
Se svou rodinou jej seznamujte pomalu (pro ženy s dětmi).
Neprobírejte pravidla se svým terapeutem.
Milujte jen ty, kteří milují vás.
Buďte ženou, se kterou je radost žít.

Žádné komentáře:

Okomentovat